En övning i tålamod!

Shiny skulle minsann valpa typ förra helgen (21 mars för att vara 63 dagar från första parningen), så jag hade tagit ledigt så jag skulle kunna vara hemma heltid runt detta och några dagar efter. Som jag brukar göra, mina tikar har alltid valpat typ en, två dagar tidigare än tänkt. Men inte denna gång…. Shiny var hur pigg och glad som helst, så när det gått 2 dagar över tiden så började jag bli lite smått less och fundersam (för att utrycka mig lindrigt?) tur man har vänner och uppfödarkollegor man kan bolla med. Sitt lugnt i båten så länge hon är pigg och frisk var rådet. Ja vad ska man göra, min bästa gren är att tänka positivt, det är ju Coronatider så lite hemmarest kanske inte är så tokigt! Blev många städade skåp och mkt mat att laga, pröva nytt mm…

Så kom fredagen som jag satt som slut datum, tänkte då får jag åka iväg och ta ut dessa valpar. Men då hände det …tempen sjönk och Shiny började med nästa maraton, väntade verkligen i 24 timmar innan valp nr 1 kom till värden ?? tålamod, tålamod, och nog känner man sig ensam. Tankarna snurrar, är det något fel eller är det ok. Spelar ingen roll hur länge man hållit på lika jobbigt varje gång…. nå väl sedan så la hon sig att sova 2,5 timme, mer stress och funderingar är det slut på värkar, är hon för trött efter att ha skakat och flåsat av och an i 24 timmar, men sedan klämde hon ur sig en valp till 3 timmar efter den första och inom ytterligare 1 timme så var slutresultatet av denna mkt galna vecka klart, 2 hanar och 2 tikar, födda 28 mars. 

Alla verkar må mkt bra och snälla mamma Shiny sin vana trogen blir till en Lejoninna, man får inte peta på hennes barn utan stora protester. Helt ofattbart att denna söta, löjligt snälla hund förvandlas till detta lejon. Nåväl det ger sig snart, och hon visar gärna stolt upp sina valpar. 

Så förvänta er inte massa bilder (dessa är snabbt tagna då Shiny under protest fick gå ut och kissa) utan jag får låta naturen ha sin gång så Shiny och valpar får lugn o ro. 

Som sagt inget är som väntans tider har fått en helt ny mening för mig …… 

Övning ger färdighet sägs det, men hoppas jag aldrig behöver vara med om detta någon mera gång! 

Självklart bara jätte lycklig och lättad att det gick bra med Shiny och valpar. 
//Heléne

En övning i tålamod!

Lämna ett svar