Klicka här för att läsa artikel saxad ur Svenska Kennelklubbens tidsskrift Hundsport nr 3, 2012

Jag är uppväxt i en hund familj i Kungsbacka. Mamma födde upp west highland white terrier, så terriers har funnits så länge jag kan minnas.

Mitt största intresse som ung var hästar. Ägde och tävlade mestadels ponnys i hoppning och lite dressyr. Hann med en stor häst innan jag insåg att jag ville se värden och lära mig mer om hunderiet.

Jag började trimma mammas westies i tidig ålder, bra sett att dryga ut veckopengen! Ganska snart stod det klart att jag hade talang för både trimning och visning av hundar.

Jag vann Junior handling finalen i Sverige och blev 2a i värdsfinalen på Crufts! Det var där jag fick kontakt och möjlighet att åka till USA och jobba för några av de bästa terrierhandlerna. Stannade av och an i ca 4 år och lärde mig massor!

Det var där jag först kom i kontakt med wheaten terriers. Hade sett bilder på de snygga ståtliga och väl friserade hundarna, som också visade sig passa mig både till temperament och storlek.

Väl i Sverige igen så började jag trimma och visa hundar, mestadels terriers åt uppfödare med Stor framgång. Det var så jag träffade Lars Croon som behövde hjälp med visning av sin fina hane som han inte hade tid att visa själv.
Rambo eller Movin On Bugatti och jag vann massor i två år, årets wheaten och 3a årets terrier!

Så blev även jag och Lars ett par och i många år så var jag med och födde upp, klippte och visade Movin On hundar. Lars lärde mig massor om rasen och jag är honom evigt tacksam för det!

Nu mera bor jag i Sätra Brunn utanför Sala med min sambo Per. I huset finns tre wheaten terriers och en Boston terrier

Vill inte ha massa hundar hemma utan kunna ta med dem jag har när vi reser. Självklart är det så att man har mer tid för dom man har hemma om inte hela huset är fullt! Och det trivs jag med. Jag föder upp en eller två kullar per år. Och givetvis föds valparna upp i vårt hus som en del av vår flock.

Självklart strävar jag efter att föda upp friska sunda wheatens både till kropp och själ. Och hjälper valpköpare så mkt jag kan så att den nya valpen blir en trevlig tillgång till familjen som en wheaten terrier verkligen kan vara.

Northon, Ch Cameron Hunnicut – vinner BIS med en av sina avelsgrupper

Mitt företag som jag driver heter Trimkompaniet där jag både trimmar, klipper och utbildar i hundfrisering.

Helgerna tillbringar jag gärna på resande fot både på hund utställning och
privat. Tycker mkt om att laga mat och umgås med mina vänner, är också lite utav en sportfåne!

//Heléne Hulthén