Vår resa till Milano o värds utställning började vi redan förra hösten . Anne och jag är ju vana att resa ihop men det här med Europa Tour hade vi inte gjort innan . En del att tänka på med husbil o packande mm. Tur att Werner o Ninni är vana Europa resenärer o gav oss många bra tips Sista veckorna singlade sig fram både Anne o jag hade resfeber …
Till slut kom den dagen då vi fick packat in alla hundar och oss själva o äntligen resa iväg . 6 juni en lördag åkte vi i väg första stop Norrköpings utst . Sverige fortsatte bjuda på tråkigt väder denna gång full storm …            Det blev middag i husbilen  

Duffy tycker husbils liv är mkt bra
   Den natten vaggades vi till söms av Stormen ….
Våra hundar gjorde bra ifrån sig i stormen Duffy BIR  o mattes clown Archie blev också BIR !                
    
Vi valde att inte stanna till gruppen i stormen ! Utan vi packade oss iväg runt 13 tiden . De första 30 milen gick i slow motion då det är allt annat än kul att köra husbil i storm….                        Vi stannade på en fika hos Krister o Christer där hundarna kunde vara ute i stora rast gårdar medans vi fick en paus . 
Sedan forsatte vi till Puttgarden och där sov vi . Upp i ottan för att köra 80 mil . När vi slog på Gpsen så tänkte vi åh vi kommer fram tidigt men här lärde vi oss första läxan , om gps säger en tid lägg på minst ett par timmar….      Vägarbeten och ibland fattar man absolut ingenting varför det står still i 20 min för att senare bara rulla igen ! Det är också tur att Anne pratade tyska när dom skyltat helt galet . Men vi hade en trevlig bilresa kul att se lite andra vägar.
   
 Härligt lunch stop blev det , vi kunde äta ute med hundarna runt oss . Och så hade dom Wi-fi först på tråden va en orolig Sandra T som hade hört att någon wheaten människa dött på väg till WDS! Det visade sig vara mkt värre än en människa utan 7 st och massa hundar helt förfärligt . En buss från Ryssland frontade med en långtradare . Alla dog troligt omedelbart . Kan säga att det va darrigt att sätta sig vid ratten igen ! 
Några timmar senare rullade vi in i Seelbach där vi mötte Werner o Ninni . Fantastiskt mysig camping i vackra omgivningar med perfekta leder o ängar att gå med hundarna . Här stannade vi i flera dagar o vilade upp oss . Fanns också en härlig resturang o vi njöt av ledigheten .  
   CAMP Cameron Hubbinette 
   
   
  
 Det blev lite av detox av oss data dårar ??? här fanns det Wifi om än mkt dåligt så Anne va ständigt på jakt  efter bättre uppkoppling !  
 Vår lille macot lilla A han njöt i fulla drag av all uppmärksamhet . Men tyckte faktiskt att hans matte ljugit … Vi skulle åka till varmare breddgrader hade hon ju sagt ….  
 Man fick ju faktiskt bli om bäddad även här på kvällen ! 
På Tors morgon så drog vi då vidare till vårt stora mål på resan WDS o Milano ! Vår Co driver tyckte att det va på tiden att han fick åka till lite värme  
    
 Resan till Milano va mkt vacker ! Vi hade efter många diskussioner valt Sankt Gotthards tunnel för Werner är rädd för höjder o Anne är rädd för tunnlar . Det betydde att jag körde vår o Werner kunde själv kör sin .               Allt väl förutan att jag fick mig historie lektioner av fröken Hubban som tydligt inte gått på sommar lov … Varje gång vi for genom en tunnel ( åh dom va många ..)fick jag historie lektioner vilket va trevligt . Stackars Anne liv rädd o då pratade hon o avbrutet !       Sedan va det Werners tur att bli livrädd .. Allt gick bra igenom tunnlarna men sedan skulle vi ner från berget och då började eländet . Vägen hängde ut från berget med vidunderlig utsikt..   Så från att kört före oss i 120 km i inner filen till helt plötsligt köra i ytterfilen i 30 km i timmen …. Försökte hjälpa till med att köra upp på insidan så han inte kunde se men inget hjälpte . Va nog många som undrade vad den tokige svensken gjorde i ytterfilen i 30 km . Nå väl Werner kom av berget med stor hjälp av en stöttande Ninni .                  
Vi landar på plats i Milano mitt på dagen i 33 gr värme . Efter att ha satt upp vårt CAMP o lyckats se till att vi fick 90 % skugga så satt vi där o pustade ….. Alla utan en mkt lycklig lilla A som äntligen fick värme o sol på sig ??? 
 om någon frågar mig om vad jag minns av Milano förutan utst så skulle det bli betong o mer betong….        Vi stod på en parkerings plats i 3 dagar o vägen till o i från motor vägar o mer betong….  
Men vi hade kul o gjorde det bästa av situationen . Eftersom det inte fanns någon resturang i närheten o vi inte ville lämna hundarna i husbilen så blev det mat lagning camping style . Och sköna varma kvällar i goda vänners lag . 
    
 vår grill mästare Anne  
 
Det blev ändrade planer vi ville se lite mer av Italien än betong … Och ha några mer dagar av värme . 
Utställnings dag ett va ett stort skämt . Italiensk domare som vägrade starta bedömningen för att dom stavat hans namn fel med EN bokstav ….                    Och när mannen väl drog igång så tog han knappt i hundarna va mer intresserad av att prata med vänner o uppfödare runt ringen !                          Detta va helt makalöst här kan vi prata om politiskt , hoppas o tror att det hela vart anmält . 

En skam för domarkåren va han !!!!!  

 Vi ställde Stormy och Nora mina hundar vägrade jag att ställa då jag redan i rasen innan såg hur illa det va! Men det va kul att träffa alla vänner o wheaten entusiaster ! 

Så va det THE DAY  som vi alla väntat på WORLD DOG SHOW! 

Cameron hade en mkt nra dag ! 
Stormy 2 a i en fin champion klass 
Pollie 2 a i en stor junior klass 
Duffy 1 a i en stor öppen klass  
 Nora 1 a i en fin champion klass
  Bara vinnare i varje klass tävlar vidare därför hade vi anmält våra fina systrar i varsin klass o vi hade valt rätt då dom  stod som CACIB och R-CACIB vinnare ! 
  Våra fina systrar 1 a Duffy 2 a Nora ! 
Tjusigt gjort av våra fina damer !
   
 Duffy VANN BIR !!! Och vi VANN BIR UPPFÖDARE ! ! 

Så stolt uppfödare och tacksam för de bästa vänner o valpköpare somnågon kan ha! Som jag får dela dessa upplevelser med ! 

  Härligt av slut på rasen när vi alla samlades med de hundar som tävlat   


    

   Min bästa Duracell av slutade dagen fantastiskt och vart BIG 3 Bla gräddan av eliten från hela värden ! 
SÅÅÅÅÅ VÄLDIGT STOLT ! 
Vi lämnade Milano och betong jungeln på söndagen och landade i Verona . Och vilken underbar stad med härliga parker där vi kunde strosa runt med våra glada hundar som slapp betongen …. 
   
 Vi fick tillslut sätta oss till bords och av njuta en full ändad italiensk måltid! 
   
   Mer trevligt i Verona han vi med . Min födelsedag började på ett mysigt café med Anne o hundar . Så mysigt att sitta där o titta på alla människor  
   Där efter for vi till Tommasi vingård ! Vilken härlig födelsedag , tänk att få smaka på dessa läckra viner …. 
    
 Sedan bar det av mot Garda sjön o staden Lazise . Stort tack för det tipset Nilla och Mats ! Vilken härlig plats…  
 Vi åt en fantastisk födelsedags middag på detta underbara ställe!
Vi vaknade till en härlig dag vid Garda sjön . Underbara  promenader o slappande vi verkligen njöt ! 
    
 vackra strand promenaden !  
    
 En ny ”bakad” WW vinnare tar sig ett mkt välförtjänt dopp!  
    
 Lazise mkt vacker pittoresk stad !  
    
  
    
   
  
Åh vad vi älskar dessa vackra blommor ! Och vilka härliga middagar vi åt . 
    
 mysiga caféer . Till sist så va i tvingade att lämna denna underbara plats . Hund bad alla camping style vart det innan vi styrde kosan mot Tyskland  
    
 Det va fantastiskt vackert på vår väg genom norra Italien på vår väg mot vin gården Aloise Lagedre!  
    
 Mkt vacker ställe med så härlig miljö .
   
   Även här fantastisk lunch och goda vinner med hem i bilen ! 
Sedan vad det ny dags att ta oss över alperna igen …. Denna gång sa jag att det får bli Brennerpasset jag kör Werner o Ninnis bil o Anne körde våran . Detta gick alldeles utmärkt även om jag gapskrattade hela vägen över passet …. 
Varje gång vi kom till dessa fantastiskt vackra vyer så dök 100 kg plus Werner ner mellan säterna och räknade vatten flaskor glas mackor mm i Ninnis välfyllda kaffe korg !                             Skämt o sido fattar att detta va hemskt för Werner men det såg hysteriskt roligt ut . Werner va nöjd att jag tagit oss säkert över alperna o Anne o Ninni hade också en bra resa. 
En natt blev det i Tyskland innan vi delade på oss . Werner o Ninni åkte hem över o jag o Anne for till en tysk utst i Erfurt . Det innebar midsommar firande i Tyskland . Vi hade laddat med Matjessill mm tyvärr lite regn som sig bör på midsommar ??? 
   Bra första dag Walle och Duffy BIR O BIM ! Även vår mascot var BIR !  
    
 Dagen avslutades med att Duffy vart BIG 1 i stenhård konkursans !!!!  
 Vilken fantastisk hund jag har … Mattes finaste Duffy Duracellen kalas puffen mm! 
   
 Duffy och Walle BIR O BIM dag nr två . Walle fick med sig ett användbart CACIB ! Archie vann sin klass och tvåa bästa hanhund. 
Sedan hoppade vi in i bilen o styrde kosan hem . Vi hade en fantastisk resan men borta bra men hemma bäst  o nu längtade vi … Hemåtlängtan och utförs back gjorde att vi va hemma en dag tidigt . Vilket va skönt att kunna packa upp o landa innan man va tillbaka på jobbet . 
Tack Anne Werner och Ninni för trevligt sällskap ! Detta måste vi göra om … 

Long Over due update Europa Tour !

1 thoughts on “Long Over due update Europa Tour !

  • 2 augusti, 2015 kl. 09:09
    Permalänk

    Vilken underbar resa ni gjorde och så trevligt att ”få följa med er” genom Europa och få smaka på alla fantastiska vyer, mat, hundpromenader och utställningar! Tack för att du delar med dig av era upplevelser 🙂

Lämna ett svar